top of page

WERKWIJZE

Procesmanagement

Wij houden regie en structuur gedurende het transactieproces en maken zaken niet moeilijker dan ze zijn. Wij houden u in de best mogelijke positie.

Procesmanagement

Het kopen of verkopen van een bedrijf vraagt om ervaring. Iedere beslissing in het proces kan grote impact hebben. Wij hebben jarenlange ervaring hiermee en kruipen in de huid van de ondernemer en willen graag onze ervaring en kennis inzetten voor de optimale deal. Ons team begeleidt u stap voor stap door het gehele proces. 

Waardering

Waardering

Of het nu gaat om een aan-of verkoop, wij gaan altijd voor de beste prijs. Een onafhankelijke waardering vormt hierbij een goede onderbouwing. BCapital bepaalt de waardering met behulp van verschillende waarderingsmethodieken. 

Informatiememo

Informatiememo

Het informatiememorandum dient kandidaat-(ver)kopers te interesseren voor de onderneming. Er dient een helder beeld van de onderneming te worden geschetst. Tevens dienen de (ver)koopvoorwaarden duidelijk te worden gecommuniceerd om misverstanden achteraf te voorkomen.

Partner zoeken

Wederpartij zoeken

Het vinden van de geschikte transactiepartner is misschien wel de belangrijkste taak bij een zakelijke transactie. Via ons uitgebreide netwerk, gedegen onderzoek en een overtuigende benadering zoeken wij de meest geschikte partner voor de deal. 

Onderhandeling

Onderhandeling

De onderhandelingsstrategie en de daarbij te stellen doelen worden voorafgaand aan de besprekingen samen met (ver)koper bepaald. Wij begeleiden de onderhandelingen en kunnen daarbij als buffer tussen koper en verkoper dienen. Wij beschikken over ruime onderhandelingservaring opgedaan in vele (ver)koopdeals. 

Transactie

Transactie

Het is noodzakelijk voor het al dan niet succesvol laten slagen van een deal: het boekenonderzoek. BCapital coördineert dit intensieve proces. Uiteindelijk dienen de definitieve contracten te worden opgesteld als resultaat van alle inspanningen. Hierbij is het van grote waarde dat BCapital gedurende het transactieproces samenwerkt met jurist André Smink.

bottom of page